Bakken is naast koken wellicht de meest bekende basis kooktechniek. Belangrijk van bakken is dat het altijd op hoge tempratuur gebeurt. Het kan zowel in de oven (pizza, lasagne, stokbrood) als in een bakpan. Verder is kenmerkend dat bakken in een pan altijd in olie of vet wordt gedaan. Boter is niet geschikt om in te bakken, dit omdat boter niet bestendig is tegen hoge tempraturen. Binnen de keuken is het bakken van vis en vlees de belangrijkste taak. Dit wordt in grotere keukens dan ook altijd gedaan door de rotiseur. Dit is na de chef kok en de sous chef de hoogste functie binnen de keuken.

Bakken
Vis en vlees bakken is misschien wel het moeilijkste onderdeel om een goed diner op tafel te kunnen zetten. Een leerling kok zal hier dus ook nooit aan het begin van zijn opleiding mee te krijgen. Veelal starten leerlingen in de keuken op de koude kant waar de amuses en de voorgerechten aan het begin van de avond gemaakt worden. Later op de avond als de eerste desserts door de bediening worden uitgevraagd verplaatst hun werkgebied naar de patisserie.
Klaas Culinair heeft veel ervaring met koken op locatie gekregen de laatste jaren. Als kok aan huis is het dan belangrijk je als je een nieuwe keuken in stapt dat je snel ziet hoe je deze logistiek eenvoudig in moet richten. Dit om het diner later op de avond zo geruisloos mogelijk door kunt geven. Eigenlijk is de truc die je hier voor toe moet passen steeds dezelfde. Zorg ervoor dat de keuken schoon en netjes blijft. Houd je werkblad, messen, snijplanken, mixers altijd schoon. Dit geeft rust zodat je je kunt concentreren op het geen waar je voor gekomen bent. Zorgen dat gasten een geweldige avond hebben.