Glaceren is een van de 10 basis kooktechnieken. Glaceren wordt vrijwel in iedere internationale keuken toegepast.
Glaceren is niets anders dan het product mooi te laten glimmen dit door het te bestrijken met boter en suiker, of met een siroop achtige.
Het bekendste gerecht wat wij in onze keuken glaceren is ongetwijfeld de wortel.

Geglaceerde wortel
Om een wortel van een mooie glaceer laag te voorzien moet die eerst mooi geschild worden. Ondertussen kun je vast een pan met water en suiker en boter zachtjes laten koken. Als de vloeistof eenmaal kookt kunt u de wortelen toevoegen. Zelf vind ik het altijd mooi om er ook een stukje groen van de stengel aan te laten zitten. Afhankelijk van de dikte hebben de wortelen 20 minuten nodig om te garen. Bij een juiste hoeveelheid roomboter en suiker gaan de wortelen heel mooi glinsteren. Dit proces wordt glaceren genoemd.
Wilt u meer weten over de diverse basis kooktechnieken of een kookworkshop volgen? Bel of mail ons gerust. Vind u dit nu allemaal te veel om zelf te doen dan kunt u ook te gewoon een chef inhuren.