Warm chocoladetaartje kok aan huis Klaas Culinair style
Ingrediënten:
1 kilo chocolade callets puur
1 kilo roomboter
16 eieren
16 eidooiers
400 gram suiker
400 gram bloem
Werkwijze:
Chocolade en boter samen smelten op een laag vuurtje in een steelpan. Ondertussen in de hobart ei, eidooiers en suiker opslaan. Smeer nu de siliconenmat of andere bakvorm in met boter. Haal de bloem door een zeef om klonten te voorkomen. Al de suiker mooi is opgenomen in het eiermengsel (dit kan je zien als het schuim erg stevig is en je de kom op de kop kunt houden zonder dat er iets uitvalt) deze samenvoegen met het boter / chocolademengsel. Doe dit erg voorzichtig, gebruik hiervoor een spatel. Want de lucht mag niet uit het eiermengel geslagen worden. Als de twee componenten helemaal goed zijn gemengd dan de bloem door het geheel mengen, ook dit vraagt om zorgvuldig handelen.
Dit recept is goed voor circa 100 taartjes. Dus pas het recept aan naar wens. Schenk nu het chocolademengsel in siliconenmatje en bak de taartjes af gedurende 8 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Als je de taartjes uit de oven haalt, laat ze dan nog 2 minuten rusten alvorens ze op een bord te lossen.
Eet smakelijk,
Kok aan huis Klaas Culinair