Ingredienten:
1 kilo black tijger garnalen zonder vocht
1 kilo kippendij
1 kilo spekvet
Soja (kikkoman)
zout
Gembersiroop
Werkwijze:
Zet de BBQ alvast aan en laat deze opwarmen tot een graad of 180. Haal de garnalen samen met het spekvet en de kippendij door de gehaktmolen. Hoeft niet al te fijn, er moet nog wel structuur in blijven zitten. Vang alles op in een ruime bak en voeg hier naar smaak zout, kikkoman en gembersiroop aan toe. Meng het geheel nu goed doorelkaar en kneed het gehakt in het gewenste model. Zelf kies ik vaak voor hamburger achtige stijl.
Als de Big Green Egg op tempratuur is mogen de hamburgers op de barbeque. Het mooie van dit gerecht is dat de hamburgers door het spekvet haast niet uit kunnen drogen. Lekker om te serveren op een frisse zoetzure salade met cocktailsaus tijdens een walking dinner.
Eet smakelijk,
Uw thuiskok op locatie