Ingrediënten:
50 gram gerookte zalm in snippers gesneden (optioneel, de soep is vegetarisch ook echt heel lekker)
2 appels in blokjes ontdaan van schil en klokhuis in blokjes gesneden
1 rijpe mango in ontdaan van schil, pit en in blokjes gesneden
2 rijpe bananen in blokjes gesneden
Groentebouillon 1 liter
0,25 liter kokosroom
0,2 liter jus orange
Olie
Kerrie (twee eetlepels)
Werkwijze:
Een heerlijk kop soep voor een wat zwaardere lunch die u in 25 minuten op tafel heeft staan. En ook nog eens lekker smaakt en er mooi uitziet vanwege haar fluweel achtige kleur maakt u als volgt. Neem een ruime steelpan of kookpot. Doe hier een scheutje olijfolie in en fruit de kerrie aan. Kerrie kan snel verbranden, dit voorkomt u door gelijk te gaan roeren en na 30 seconden gefruit te hebben de kerrie af te blussen met de groentebouillon. Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de kookpot (behalve de zalm) en breng de massa zachtjes aan de kook. Laat het geheel een minuut of 12 doorkoken en ga nu met de staafmixer de groenten pureren tot een fijne fluweelachtige soep. Blijf vrij lang doorgaan met dit proces, want klonten ook al zijn ze van fruit is niet lekker in een soep als deze. Als u klaar bent met de staafmixer gaan we ons er zeker van maken dat er geen klonten meer in zitten door de soep door een bolzeef te drukken met de onderkant van een pollepel. Alle vliezen en prutjes blijven achter in de zeef een we hebben een heerlijke soep verkregen van vers fruit, room en fruitsap. Breng de soep nog heel even naar het kookpunt zodat die mooi heet is en serveer in een diep bord met eventueel de snippers gerookte zalm.
Serveer er lekker warm Oosters brood bij en dat wordt smullen.
Eet smakelijk,
Uw kok aan huis Klaas Culinair.