Ingrediënten:
1 komkommer door de helft en ontdaan van zaken
1 sjalot klein gesnipperd
3 blaadjes munt
4 eetlepels crème fraîche
1/2 liter groentebouillon
3 teentjes knoflook
olie
Werkwijze:
Neem een ruime pan en verwarm hierin een scheutje olie. Fruit hierin de sjalot en de komkommer mooi glazig. Denk ongeveer 4 minuten. Roer wel continue, want de bruin worden is niet de bedoeling. Voeg nu de bouillon, crème fraîche en de knoflook toe en breng de pan tegen de kook. Als alle ingrediënten gaar zijn, de massa door een blender halen en zodat er een mooie gladde massa ontstaat. Om er helemaal zeker van te zijn dat er geen fijne klontjes in zitten kunt u de komkommerbouillon het beste ook nog door een fijne zeef drukken. Plaats de soep nog even terug in de blender om de 3 muntblaadjes er bij te mengen.
Overdek de soep nu met folie en plaats deze in de koeling. U kunt deze soep een dag van te voren maken, erg lekker met warm weer. Zelf voeg ik vaak Hollandse garnalen toe.
Eet smakelijk,
Uw thuiskok op locatie