Onze specialiteit is het verzorgen van diner aan huis en walking dinners. Thuiskok Klaas is in te huren voor het laten koken tijdens thuisdiners, bruiloften, familiefeesten, personeelsuitjes of voor het koken op bijzondere locaties. Uniek hierbij is dat wij een totaalconcept aanbieden, zodat u niets hoeft te doen. Uw chef aan huis regelt alles voor u.
Thuiskok werkwijze
Als u ons in wilt huren voor een thuisdiner inventariseren wij altijd uw wensen. Na een telefonisch gesprek brengen wij een offerte uit welke aansluit bij uw wensen. Voorafgaand aan het diner doen wij de inkopen. Maar ook bereiden we alvast zaken voor zodat we bij u thuis gemakkelijk te werk kunnen gaan. Op de dag van het thuisdiner zijn wij afhankelijk van de groepsgrote in ieder geval 1,5 uur voor aanvang van de gasten bij u thuis.
Diner aan huis
Voor een diner aan huis brengen wij altijd ons eigen servies, bestek en glaswerk mee. Want om een gerecht mooi te presenteren is het van belang dat deze op het juiste bord wordt geserveerd. Ook wordt de tafel door ons opgedekt. Als de groep groter is dan 12 personen brengen kunnen wij ook voor bediening zorgen. Als de gasten er allemaal zijn starten wij met het serveren van het afgesproken menu. Hierbij bereiden wij daar waar mogelijk alles vers in uw eigen keuken. Na afloop van het diner laten wij u keuken schoon en netjes achter.
Chef aan huis
Chef aan huis Klaas heeft een voorliefde voor de Hollandse /Franse keuken. Hij weet veelal lokale producten door slechts enkele toevoegingen en vaak korte bereidingstechnieken heerlijk op smaak te brengen. Elegant dat is het woord dat het beste past bij thuiskok Klaas Culinair. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen dan kunt u contact opnemen via dit contactformulier.

Thuiskok
Onze thuiskoks nemen soms ook nog een kijkje in de keuken
Thuiskok Klaas Culinair hecht grote waarde aan innovatie. Om deze reden kijken onze medewerkers regelmatig mee in de keukens van toprestaurants uit Zuid Holland, Flevoland en Utrecht. Alles wat wij serveren komt uit eigen keuken, halffabricaten gebruiken we zo weinig mogelijk. Dat wij bij voorkeur biologische producten gebruiken spreekt voor zich.
Thuiskok in heel Nederland
Thuiskok Klaas Culinair heeft kort geleden nog gekookt voor Rabobank Friesland Oost, SCA Corporate uit Drenthe, De UVA in Amsterdam en het Zuiderlicht uit Groningen.
Na een aantal jaren aan huis gekookt te hebben als thuiskok zijn wij altijd op zoek naar nieuwe gerechten. Dit om ervoor te zorgen dat wij ook onze vaste gasten kunnen blijven verrassen met mooie en smaakvolle gerechten. Ondanks dat wij altijd op zoek zijn naar nieuwe gerechten ontkomen wij er niet aan om een aantal van onze klassiekers terug te laten keren. Van enkele van deze klassiekers hebben wij onderstaand het recept uitgewerkt.
Tomaat van palingmousse thuiskok Klaas Culinair style
Ingrediënten:
120 gram paling
1,5 blad geweekte gelatine
Citroensap
100 room
zout en peper
2 fles tomatensap
citroensap
zout en peper
5 gram kappa
Werkwijze:
Klop de room op tot yoghurtdikte. Voeg hier de fijngemalen paling aan toe. Nu op smaak brengen met zout en peper en in siliconenmatje invriezen. Als de mousse ingevroren is deze uit het matje halen en de helften op elkaar plakken. Nu dippen in tomatensap welke waar kappa en zout en peper aan toe is gevoegd. Dit moet koud toegevoegd worden en dan naar het kookpunt gebracht worden.
Kan ook met geitenkaas gemaakt worden in plaats van paling. Mooi als vegetarisch gerecht.
Rode Uien Confit thuiskok Klaas Culinair Style.
Ingrediënten:
5 kg rode uien
1 liter rode port
0,5 liter rode wijn
300 gram bruine bastardsuiker
250 ml crème de cassis
150 ml aceto
5 teen knoflook
Werkwijze:
Zet de rode uien en de knoflook aan in olie. Voeg nadat de uien en de knoflook glazig zijn de bastardsuiker toe en blus af met de vloeistoffen. Dek de pan af met bakpapier en laat een uur zachtjes trekken totdat de uien gaar zijn. De confit is goed te bewaren in wekpotten en leent zicht daarmee goed voor het koken aan huis. Deze confit is lekker om te serveren bij gerechten met gerookt vlees of met gerookte vis.
Thaise Curry Soep a la thuiskok Klaas Culinair
Ingrediënten:
1,1 liter kippenbouillon
3 dl room
20 gram gember
2 sjalotten
Sap van 1 citroen
3 sereh kneuzen met pan / citroengras
400 gram champions
Zout naar smaak
Currypasta rood of groen
Chiso purple voor garnering (smaakt naar komijn)
Werkwijze:
Alle ingrediënten in een pan doen. En koken gedurende 45 minuten. Na 45 minuten gember en sereh verwijderen. Nu soep door thermoblender en glad pureren. Soep hoeft na pureren niet meer door de zeef. Nu de massa terugplaatsten in de pan. Nu zout en naar smaak currypasta toevoegen. Deze soep is er lekker om te eten met chiso purple met daarbij grote garnalen van de big green egg.
Aardappelen met citroenrasp
Ingrediënten:
400 gram geschilde aardappelen
1 Ei
Citroenrasp (eventueel kan er ook nog citroensap toegevoegd worden, gerecht is dan niet langer dan 24 uur houdbaar)
Gehakte bieslook
Werkwijze:
Aardappelen koken in water met zout. Als ze gaar zijn vocht afgieten en droog stomen. Nu de aardappelen fijn stampen en gehakte bieslook en een heel ei toevoegen. Dit alles goed mengen. Van dit mengsel kleine gelijke bolletjes draaien. Deze bolletjes op antiaanbakpapier in de oven van 180 graden plaatsen gedurende 15 minuten. Dit is een mooi bijgerecht voor bij een vis gerecht met romige saus wat ik vaak serveer tijdens het koken op locatie