Van alle kook technieken is sous vide garen wel het meest nieuw en moderne. Wat er bij sous vide garen gebeurt is dat het product in een plastic zakje wordt gevacumeerd. Eigenlijk zoals we een tournedos of lamsrack bij de groothandel kopen. Laten we als voorbeeld bij het lamsrack blijven. Als het lamsrack in een waterbad wordt gedaan gedurende 45 minuten op 57 graden dan is het vlees perfect gegaard. Er heeft een moleculaire reactie plaatsgevonden. Belangrijk is dat de tempratuur tijdens het garen precies 57 graden blijft. Anders is het product na afloop te rauw of doorgeslagen. Het vlees kan nu zonder dat het gebakken is gegeten worden.

Sous vide garen
Toch is het veel lekkerder om het vlees korte tijd uit te bakken in haar eigen vet. Dit kan in een koekenpan of op een barbeque. Het vlees krijgt zo een heerlijke krokante buiten laag en hoeft alleen nog bestrooid te worden met zout en peper.
Om sous vide te kunnen koken is het dus van belang om een goede vacumeermachine te hebben. Je kunt in feite alles op deze manier garen, vlees, vis, groente, rijst, pasta, soepen, sauzen, desserts. Een gerecht wat er om bekend staat lastig te zijn om op de juiste cuisonne te serveren is tonijn. Maar zelfs de moeilijkste te garen vis ter wereld is door iedere kok perfect rose te serveren als hij sous vide koken goed beheerst.
In diverse kookworkshops geven wij nadere uitleg over de diverse bereidingsmethoden. Vind u dit allemaal te lastig dan kunt u ons ook gewoon thuis laten komen om een diner te verzorgen. Wij vernemen graag uw specifieke wensen.