Zoals veel koks kwam ook Klaas op jonge leeftijd per ongeluk in aanraking met de horeca. Klaas zijn zus werkte in de afwas van hotel restaurant de Watersport te Heeg. Toen die wegens een foute party elders in de provincie niet kon was Klaas er als de kippen bij. Met een flikse lading gel in het haar en gepoetste tanden dacht ik op sollicatiegesprek te gaan. Niets was minder waar, Klaas werd gelijk in de afwashoek neergezet om orde op zaken te stellen. Wat een vuurdoop. De schone kleren waren niet echt nodig geweest. Na een lange dag met ook niet allemaal schone klusjes kwam Klaas super enthousiast thuis.
Van afwasser naar keukenhulp
Dit enthousiasme bracht dat ik al snel in de keuken stond te spieken bij de chef. De sfeer onder de koks was echt geweldig. Als 14 jarige wist Klaas niet wat hem overkwam. De chefs merkten Klaas zijn enthousiasme ook op en betrokken hem bij eenvoudige keukenwerkzaamheden zoals het opmaken van salades en het maken van dessert. Dit alles tussen het afwassen door. Op een bepaald moment stonden er heel veel gerechten klaar, maar er was geen bediening te bekennen en de gerechten stonden koud te worden tot grote frustratie van de chef. Toen het hoofd van de bediening eindelijk kwam drukte die mij ook een bord in de handen, meelopen jij. Dat was mijn eerste ervaring in de bediening. Het was me al snel duidelijk dat ik niet alleen de keuken erg leuk vond, maar het bedienen ook.
De start van kok aan huis Klaas Culinair
Na meer dan 15 jaar in verschillende hotels en restaurants in Nederland maar ook in het buitenland gewerkt te hebben in zowel de bediening als in de keuken was het tijd voor een nieuwe stap. Zelf ondernemen, maar dan wel zo dat alle elementen die ik juist zo mooi vind aan de horeca er inzitten. Thuis koken, bij mensen aan huis prachtige diners serveren was de uitkomst. Dit doe ik nog steeds met enorm veel plezier, mensen blij maken met heerlijk eten. Dit voor de meest uiteenlopende gelegenheden, van feestelijk tot verdrietig. Dat maakt Klaas Culinair echt bijzonder.
Chef aan huis Klaas viert 10 jarig bestaan met 35 collega thuiskoks
Sinds 2020 heeft Klaas naast dat hij kookt een kartrekkers rol op zich genomen om het private dinning concept in Nederland bekend te maken bij het grote publiek. Hiervoor is hij een samenwerking aangegaan met 35 collega chefs. Doel van deze samenwerking is om voor de klant de juiste chef te vinden. Want alleen als het hele plaatje klopt en verwachtingen overtroffen worden kan het kok aan huis concept groeien.